Червоний Кит Брав участь

Доданий
28.10.2016
Номер
506
Культура

Червоний Полігональний Кит розміром 33м на тернопідльському ставі з нічною підсвіткою, фонтаном та "китовими співами".

Автор проєкту
Дарія
Дарія Веретюк
Бюджет
370 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Центр

Опис

Опис проекту

Сам кит буде полігональний, об'ємний макет з трикутних рівних пластин. "Скелет" - алюмінієвий збірний каркас; збірий, а не зварний, щоб на зиму чи по іншій потребі його можна було скласти і зручно транспотрувати. "Тіло" - ПВХ / банерна тканина / брезент червоного кольору. Вибір матеріалу зумовлено тим, що він має бути вологостійкий та легкий. Кріпитись дані полігони будуть до каркасу за допомогою шнурівки. Також по граням конструкції буде проведена червона світлодіодна стрічка, щоб кита було видно вночі. Конструкція передбачена плавучою, розміщена на понтоні, закріпленому до дна металевим тросом такої довжини, щоб кит міг вільно переміщатися в певному радіусі по поверхні води під дією вітру, але таким чином, щоб не заважати траєкторії руху катерів. Також можна встановити систему із сонячних батарей, контролерів, водяного насоса та звукових порталів, щоб кит час від часу виконував функцію фонтана та відтворював "співи китів".

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Основна мета проекту - гарний настрій мешканців і гостей міста. Відповідно, саме для них його і хочеться реалізувати. Також дана інсталяція нагадуватиме нам про сам факт існування цих істот на нашій планеті, їх важливість для екосистеми та проблему масового їх винищення.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Оскільки проект є неординарним, то він приверне до нашого міста увагу всієї країни, дасть новий поштовх для внутрішнього туризму, а можливо і міжнародного. Сприймати сам об'єкт однозначно не є можливим, в кожного він викликатиме свої думки, оціночні судження та інтерпритації, що саме по собі виправдовує реалізацію проекту.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління стратегічного розвитку міста