Онлайн послуги для тернополян Неможливо реалізувати

Доданий
30.10.2016
Номер
560
Телекомунікації, зв’язок та інформаційні технології

Проект передбачає впровадження електронного урядування в м. Тернополі а саме впровадження системи надання адміністративних послуг через Електронний портал.

Автор проєкту
Софія
Софія Данилевич
Бюджет
51 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

На даному етапі розвитку електронного урядування в місті Тернополі постала проблема відсутності можливості отримання громадянами послуг в електронному вигляді. Багато свідомих громадян нашого міста не мають можливості відлучитися з роботи і втрачати дорогоцінні години свого часу у чергах подаючи документи на отримання тієї чи іншої послуги. Деякі з послуг, які надаються державними органами в м. Тернопіль є енергозатратними і потребують великої кількості часу.
Для прикладу на даний період часу особливо гострою є проблема Реєстрації місця проживання громадян. З недавніх пір ці послуги перейшли від ДМС до місцевого урядування, громадяни витрачають величезну кількість часу на те, щоб змінити місце реєстрації. Запровадження електронного урядування у сфері надання послуг на даному етапі є особливо доречним.
Головною метою проекту є спростити громадянам та підприємствам процедури замовлення адміністративних та інших послуг, які надаються державними органами. Полегшити процес оформлення документів, зробити його легким і прозорим.
Зібрати на одній сторінці усі електронні сервіси, які надаються в м.Тернополі державними органами, незалежно від їхнього підпорядкування.
Оскільки у м. Тернополя є свій сайт Центру надання адміністративних послуг (посилання на сайт - http://cnap.rada.te.ua/) де є перелік усіх послуг, які надаються через ЦНАП. Пропонуємо на кожній окремій послузі поруч з кнопкою “Записатись на прийом” зробити кнопку “Замовити онлайн”, при натисканні на цю кнопку громадянина відправлятиме на цю саму послугу на портал IGov.org.ua де уже можна буде замовити цю послугу дистанційно не виходячи з дому. Це найбільш раціональний варіант оскільки сайт ЦНАПу м.Тернополя містить перелік послуг, та усю необхідну інформацію щодо отримання послуги а портах Державних послуг iGov уже наповнений більшістю послуг, які надаються в ЦНАПах, достатньо лише підключити ці послуги та добавити на сайт ЦНАПу кнопку “Замовити онлайн”.
Також пропонуємо на сайті міської ради (посилання на сайт - http://www.rada.te.ua) розділ “Адміністративні послуги” удосконалити, доповнити його усіма послугами, які надаються у м.Тернопіль та знаходяться у підпроядкуванні місцевого урядування, а також біля кожної з послуг зробити посилання для замовлення цих послуг онлайн.
Для простішої роботи працівників державних органів з електронними заявками пропонуємо інтегрувати портал iGov.org.ua з Системою електронного документообігу Тернопільської міської ради.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Електронними сервісами зможуть скористатись всі дієздатні громадяни м.Тернополя.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Спрощення доступу до адміністративних послуг, скорочення часу їх надання, зменшення корупції за рахунок онлайн сервісів.

Фотографії