Всі платні парковки Тернополя - з паркоматами. Брав участь

Доданий
30.10.2016
Номер
572
Транспорт

Пропонуємо закупити 15 паркоматів для усіх платних парковок міста, відновити роботу міської служби паркування, повернути парковки з приватного сектору в комунальний. Лише за мільйон ми зможемо, хоча б в питанні паркування, наблизити Тернопіль до Європи!

Автор проєкту
Володимир
Володимир Романко
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Проблема в тому, що тернопільські парковки "застигли" в часі. Київ та Львів, приміром, щороку збільшують кількість парковок європейського взірця (паркомат, розмітка, прибрана територія, чітко визначені місця, штраф для порушників). А в Тернополі, за майже сім років приватного орперування, спромоглися встановити декілька паркоматів... Це потрібно змінювати. Наше місто може стати першим в Україні де усі 100% паркомісць забезпечені паркоматами. Якщо після того новообладнані парковки повернути в комунальне обслуговування то кошти йтимуть в КП та міську казну.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

1 - Тернопільські водії. Вони платитимуть лише там, де буде паркомат. Всі інші місця - безоплатні. Мало хто знає, але в Тернополі є лише десяток офіційних платних парковок, які мають загалом лише 250 паркомісць для платного паркування. На ділі ж, лише в районі Живова-Шептицького, можна побачити таку кількість авто. Тобто водії оплачують там, де не мали б.
2 - Тернопіль. Імідж міста буде значно позитивнішим, бо ж у нас буде як в
Європі.
3 - Комунальне підприємство та міська казна, якщо звісно парковки знову будуть в комунальному управлінні. Паркування хороший бізнес, по іншому ним би не займались підприємці, а той самий Львів чи Київ не тримав би їх в комунальному підпорядкуванні.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

1 - Усі платні парковки міста, а їх 10, відповідають правилам паркування. Усі обладнані паркоматами, з розрахунку 1 на 20 місць. Водії свідомо оплачують за послугу або ж штрафами поповнюють міський бюджет.
2 - Є чіткий облік фінансів. Отже сплата місту буде економічно обгрунтована, без мінімізації.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління транспорту, комунікацій та зв’язку