Облаштування навчально-тренувальних майданчиків для собак Брав участь

Доданий
31.10.2016
Номер
604
Спорт

У 1998 році лондонська «Таймс» опублікувала дослідження соціологів Йоркського університету думки англійців про явища, що заважають їм «повною мірою насолоджуватися життям». Згідно з даними опитування, сусідські собаки названі другим після злочинності дратівливим фактором.

Автор проєкту
Олег
Олег Загородний
Бюджет
910 200 грн
Розрахунок бюджету
Район
Сонячний

Опис

Опис проекту

У 1998 році лондонська «Таймс» опублікувала дослідження соціологів Йоркського університету думки англійців про явища, що заважають їм «повною мірою насолоджуватися життям». Згідно з даними опитування, сусідські собаки названі другим після злочинності дратівливим фактором. Схоже становище зараз відбувається в багатьох країнах світу, у тому числі і в Україні, і в місті Тернополі зокрема.
Як відомо у місті Тернополі ситуація з вигулом, тренуванням та підвищенням рівня керованості та адаптованості в умовах міста собак всіх порід є майже критичною. Адже люди не прибирають за тваринами, не завжди одягають їм намордники та полюбляють спускати чотирилапих з повідка, аби ті побігали поміж дітей.
Ідея зобов`язати усіх власників собак тренувати тільки там де належить, знаходить все більшу прихильність та чіткі форми, але власникам собак спочатку потрібно надати місця для тренування, а потім вимагати дотримання правил. У зв`язку з цим потрібно приділити велику увагу виділенню і облаштуванню таких територій.
Всеукраїнська громадська організація «Кінологічна Спілка України» пропонує розпочати вирішувати цю проблему нащої громади шляхом облаштування навчально-тренувальних майданчиків за адресами: парк «Національного відродження», парк «Топільче» (р-н. вул. Танцорова).
Варто зазначити, що тренування собак на цих майданчиках є абсолютно безкоштовним та має на меті окультурити наше місто, організувати різноманітні активності для тварин відповідно до їх фізіологічних потреб, проводити тренування та розвивати собачі види спорту, але єдиною умовою для власників чотирилапих - є прибирання за улюбленцями. На майданчику, відповідно встановлено урни.
Майданчик для навчання собак має тамбурну систему входу, що дає можливість убезпечити перебування собак на прощадці та перехожих в парку.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Господарі собак, мешканці міста, відпочиваючі парків «Національного відродження» і «Топільче» , комунальні служби.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

1. Наявність місця для тренування домашніх улюбленців
2. Здійснення контролю за системою дресирування собак;
3. Підвищення рівня керованості та адаптованості в умовах міста
собак всіх порід;
4. Проведення тестування за програмою “Собака-компаньйон” з
метою встановлення ступеня адаптації тварини в умовах міста, у
т. ч. потенційно небезпечних собак та собак, яких визнано
небезпечними.
5. Проведення виховної роботи з підлітками та молоддю.
6. Сприяння проведенню інформаційно-просвітницьких заходів щодо утримання, використання та захисту від жорстокого поводження тварин.
7. Зменшення кількості конфліктних ситуацій між власниками та іншими мешканцями.
8. Поліпшення екологічної ситуації.
10. Поліпшення санітарно-епідемічного стану.
11. Мешканці більш задоволені комфортним проживанням у місті
12. Місто дружнє не тільки до людей але й до собак

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління житлово-комунального господарства