Декламаторський конкурс «Молодий оратор» Брав участь

Доданий
31.10.2016
Номер
617
Культура

Завдяки проекту молодь нашого міста зможе більше ознайомитись з літературою сучасних молодих поетів Тернополя, показати свої ораторські вміння, виконавчу майстерність, отримати поради щодо їх вдосконалення. Учасники декламуватимуть поетичні твори з музичним супроводом. За виступи отримають оцінки від журі, а найвдаліший декламатор матиме подарунок - вечір в ресторані з автором вірша.

Автор проєкту
Ірина
Ірина Богачук
Бюджет
8 735 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Метою проекту є ознайомлення молодих тернополян з літературою сучасних молодих поетів нашого міста через декламування їх поетичних творів.
Завданнями проекту є:
- провести декламаторський конкурс;
- ознайомити молодих тернополян з літературними доробками молодих поетів нашого міста; а також розвинути ораторські вміння та виконавчу майстерність в декламаторів;
- запросити представників місцевої влади та разом оцінити значимість таких конкурсів для молоді;
- залучити ЗМІ, які б змогли донести до ширшого кола громадськості результати заходу.
Ідея цього проекту виникла після проведення зустрічі "Час поезії" в квітні 2016 року, в якій взяли участь поети та студенти нашого міста.
Декламаторський конкурс "Молодий оратор" покликаний вирішити такі проблеми: низька обізнаність молоді Тернополя про молодих поетів нашого міста; скованість та боязнь виступів перед глядачами.
Це проект, в якому молодь міста Тернопіль (20 декламаторів) покаже свої ораторські вміння, виконавчу майстерність та отримає поради щодо їх вдосконалення, а також більше ознайомиться з літературою сучасних молодих поетів Тернополя. Декламування матиме музичний супровід. Кожен учасник вибере по 1-2 вірша (залежно від розміру) від різних авторів. За свій виступ отримає оцінки від журі (5 чоловік), в яке входитимуть молоді поети, вірші яких будуть декламуватись під час заходу. Коли виступатиме учасник з поетичним твором, то його автор єдиний з журі, хто утримуватиметься від оцінювання. Той з учасників, хто набере найвищий бал, отримає подарунок - вечір в ресторані з автором вірша, котрого найкраще декламував. Також оцінювати будуть глядачі, які оберуть того декламатора, що був найбільше їм до душі.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Цільовою групою є молоді люди міста Тернополя, віком 18-35 років, котрі мають здатність до написання віршів, а також молодь, яка просто захоплюється сучасною літературою.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Результатом даного проекту буде проведений конкурс в якому приймуть участь 20 молодих декламаторів, а також молоді поети (5 чоловік з них у якості журі) та глядачі (всі бажаючі послухати поетичні твори з музичним супроводом), а також за присутності представників місцевої влади, до компетенції котрих входять питання, що стосуються даної цільової групи. Результатами конкурсу поділяться місцеві ЗМІ.
Користь із реалізації цього проекту наступна:
- молоді поети стануть відомішими серед молоді, відчують свою значимість у суспільстві і матимуть змогу висловити свої думки впродовж заходу;
- декламатори розвинуть свої ораторські вміння та виконавчу майстерність;
- представники місцевої влади оцінять значимість таких конкурсів для молоді;
- молоді люди вищевказаної цільової групи зможуть познайомитись між собою і налагодити контакти для наступних сумісних дій та ідей у майбутньому.
Довгостроковий вплив проекту буде відображатись у позитивних змінах в нашому місті,
які будуть досягнуті в діалозі та подальшій співпраці між учасниками даного проекту.

Відповідальні підрозділи

Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту