Допомога школярам з вибором професії Відхилений

Доданий
31.10.2016
Номер
618
Освіта

Суть проекту в тому, що кожен випускник обираэ собі 3 професії, які цікавлять його як майбутня спеціальність, і протягом місяця (по тижню на кожну) проходити т. зв. стажування в певній організації чи установі. За школярем буде закріплена людина, яка розповість про загальні принципи роботи, труднощі та можливості. Так ми допоможемо школярам визначитись зі своїм майбутнім більш свідомо.

Автор проєкту
Юлія
Юлія Хорошова
Бюджет
110 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Ні для кого не секрет, що сьогодні школярам за такої великої кількості варіантів важко обрати спеціальність, яка б точно припала до душі. Тому я вирішила подати ідею до міської ради з метою допомогти нашому молодому поколінню обрати підходящу спеціальність.
Процедура така:
1. На початку другого семестру кожен одинадцятикласник може обрати не більше трьох напрямків (професій), з якими він (вона) потенційно хотів би пов'язати своє життя.
2. З паспортом в руках, він йде до міської ради, де його реєструють в базі даних, як випускника. Школяр називає не більше трьох пріоритетних напрямків і це також вносять в базу даних. При цьому школяру видається блокнот з фірмовою палітуркою для записів-чернеток цікавої інформації з місць проходження практики.
3. Міська рада зв'язується з підприємствами/організаціями, де є працівники відповідних професій.
4. Працівник закріплюється за цим школярем і протягом одного робочого тижня школяр кожного дня проводить 2-3 години на робочому місці, проходячи так звану практику. Працівнику за додаткове навантаження та для заохочення виплачується премія у розмірі 150 грн.
5. Пункт 4 повторюється з кожною обраною професією (не більше трьох в сумі).
6. Школяр оцінює переваги та недоліки кожної роботи і робить висновки щодо обрання ВУЗу та спеціальності.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Це проект для випускників шкіл. Це значно вплине на їхнє якщо не далеке, то принаймні найближче майбутнє.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Таким чином ми, дорослі люди, можемо допомогти молоді обрати професію не методом "пальцем в небо", а більш свідомо. І тим самим можемо збільшити відсоток випускників ВУЗів, які працюють за спеціальністю, бо поки що їх тільки 15%. Зі збільшенням кількості кваліфікованих та мотивованих працівників, ми можемо отримати значно кращі показники в економіці та в обслуговуванні. Та і витрачати мінімум 4 роки на професію, яка в результаті не сподобається, немає сенсу.

Відповідальні підрозділи

Управління освіти і науки