Ремонт та реконструкція комунального приміщення громадських організацій (вул. 15 квітня/3) На реалізації

Доданий
28.09.2017
Номер
20
Комунальне господарство

Знедолені люди: інваліди, переселенці, ВІЛ-інфіковані, хворі на гепатити та інші отримують соціально-правову, психологічну, медичну, реабілітаційну допомогу у громадських організаціях. Стан комунального приміщення (цвіль, грибок, затоплення каналізацією) обмежує волонтерську роботу. Заохочені ідеєю активісти матимуть змогу надавати їм
повноцінну та якісну підтримку у відремонтованих приміщеннях

Автор проєкту
Бюджет
226 193 грн
Розрахунок бюджету
Район
Сонячний
Адреса
вул. 15 Квітня, 3, Тернопіль

Опис

Опис проекту

БО ТБТ Мережа працює з 2014 року в Тернополі у напрямку надання медико - соціальних та психологічних послуг ВІЛ позитивним людям, а також людям із гепатитом та туберкульозом. ГО «інваліди «Сильні духом» ОРА» стоїть на службі людям з 2014 року та здійснює фізичну реалібітацію людей з особливими потребами. Більше 4 років наші організації мають у користуванні комунальне приміщення за однією адресою 15 квітня, 3. Приміщення використовується за цільовим призначенням для проведення статутної діяльності.
БО ТБТ Мережа власноруч та за залученням волонтерських внесків безпосередньо клієнтів організації, а також за рахунок спільної проектної діяльності із ГО «Луганська правозахисна група» розпочала ремонт у двох кімнатах. ГО «інваліди «Сильні духом» ОРА» також власноруч зробили косметичний ремонт у 2-х кімнатах, замінили вікна та двері. Та наявних ресурсів організацій не достатньо для того що б провести ремонт решти комунального приміщення, зокрема як офісних кімнат так і приміщення спільного користування.
Даний проект допоможе забезпечити сталий інституційний розвиток громадських організацій які розташовані в комунальному приміщенні
м. Тернополя. Нагальною необхідністю для наших двох організацій є наявність відповідного робочого простору, в якому лідери і активісти зможуть впроваджувати та реалізовувати свої ідеї на благо та покращення якості життя соціально незахищених, знедолених жителів міста Тернополя.
Лише за останніх пів року членами БО ТБТ Мережа, було надано індивідуальні консультації психолога, соціального працівника, консультації «рівний-рівному», юриста, 458-м особам яких торкнулась проблема ВІЛ/СНІДу а також додатково їхньому близькому оточенню. 10-м ВІЛ позитивним діткам надана матеріальна благодійна допомога за рахунок залучення спонсорських благодійних внесків, організовано три «чаювання» для їхніх сімей, різного роду майстер – класи. Швидкими тест - системами на виявлення антитіл до ВІЛ, протестовано 600 людей. Проведено 28 груп взаємо-допомоги, що сприяють зменшенню дискримінації, самостигматизації пов’язаної зі ВІЛ-статусом, прийняття хвороби.
ГО «інваліди «Сильні духом» ОРА» надали можливість здійснити у облаштованому приміщенні, фізичну реабілітацію 120 людям з обмеженими фізичними можливостями за останнє пів річчя.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Беніфіціарами даного проекту є не лише активісти та лідери громадських організацій, люди які зіштовхнулися із ВІЛ-інфекцією чи люди з обмеженими фізичними можливостями, переселенці, спеціалізоване амбулаторно-поліклінічне відділення профілактики та лікування ВІЛ-інфекції/СНІДу, але й волонтери, зацікавлена студентська молодь, жителі міста. Цей проект допоможе в рази підвищити якість надання послуг ВІЛ-позитивним особам і людям з інвалідністю, переселенцям, охопити більшу кількість потребуючих жителів міста.

Проблема

Стан комунального приміщення (цвіль, грибок, затоплення каналізацією) обмежує можливість надання послуг соціально-правового, психологічного, медичного, реабілітаційного характеру у громадських організаціях БО ТБТ Мережа, ГО «інваліди «Сильні духом» ОРА», ГО «Луганська правозахисна група»

Мета проекту

Даний проект допоможе забезпечити сталий інституційний розвиток громадських організацій, які розташовані в комунальному приміщенні
м. Тернополя. Нагальною необхідністю для наших організацій є наявність відповідного робочого простору, в якому лідери та активісти зможуть впроваджувати та реалізовувати свої ідеї на благо та покращення якості життя соціально незахищених, знедолених жителів міста Тернополя.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

У результаті проведення ремонтних робіт, комунальне приміщення буде збережене у належному стані. Це дасть змогу ефективно використовувати комунальне майно на користь жителів Тернополя.
Унаслідок ефективного використання робочого простору вдасться створити приміщення для безкоштовного тестування жителів Тернополя швидкими тест-системами на антитіла до ВІЛ, що сприятиме вчасному їх виявленню та боротьбі з епідемією. Буде змога ефективно проводити групи самодопомоги для людей з інвалідністю та ВІЛ-статусом, надавати індивідуальні консультації психолога, соціального працівника, юриста, консультації «рівний-рівному» у належних умовах. Вдасться також реалізувати соціальний проект «Одежина», куди Тернополяни зможуть приносити вживаний одяг, а переселенці із зони АТО, малозабезпечені і соціально-незахищені люди – безкоштовно брати необхідні їм речі.
Окрім цього, реалізація даного проекту сприятиме втіленню державної Стратегії забезпечення сталої відповіді на епідемії туберкульозу, в тому числі хіміорезистентного, та ВІЛ-інфекції/СНІДу на період до 2020 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 р. № 248-р.

План заходів з реалізації проекту

План заходів:
1. Закупка необхідних матеріалів.
2. Демонтаж стінних перегородок та об'єднання трьох малих за масштабом приміщень спільного користування у одну більшу, яка слугуватиме для проведення тренінгів, майстер-класів, груп самодопомоги і т. д. Встановлення у ній умивальника.
3. Проведення ремонтних робіт у двох санвузлах, заміна каналізаційних труб, унітазів та умивальників, укладка плитки на стінах.
4. Демонтаж старих та встановлення металопластикових вікон та міжкімнатних дверей.
5. Ремонт електропроводки, заміна розеток, вимикачів, світильників.
6. Ремонт стелі, обшивка труб (які прокладені стелею), шпаклювання тріщин, фарбування.
7. Ремонт стін, оброблення їх анти-грибковим засобом, шпаклювання тріщин, штукатурка, вирівнювання поверхні, фарбування.
9. Ремонт підлоги, гідроізоляція, укладка плитки.
10. Установка меблів у кімнату для тренінгів, а саме: стіл, 10 крісел, 1 шафа.
11. Вивіз сміття після ремонтних робіт.

Фотографії