Міні-парк "Стара Дружба" Брав участь

Доданий
30.09.2017
Номер
51
Комунальне господарство

Ми можемо створити справжній міні-парк посеред житлового кварталу. Більше гектара зелених насаджень між вулицями Юності та Орлика уже є. Їх потрібно лише довести до пуття, облаштувати доріжки, освітлення, та простори для різних вікових груп. І маленькі дітлахи і люди пенсійного віку, з усього міста, зможуть відпочити в цій чудовій місцині.

Автор проєкту
Бюджет
984 425 грн
Розрахунок бюджету
Район
Дружба
Адреса
вул. Юності, 1, Тернопіль

Опис

Опис проекту

- благоустрій існуючої території (зелені насадження біля бювету питної води та резервуару "Тернопільводоканалу") по вулиці Юності-Орлика;
- створення відпочинкових середовищ для: дітей, молоді, дорослих та людей пенсійного віку;
- захист території від забудови в майбутньому бо ж, будьмо щирі, всі вільні, необлагороджені та незакріплені за кимось ділянки в Тернополі - під загрозою забудови. Облаштований міні-парк, яким користуються тернополяни, не ризикнуть чіпати.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Загалом ми бачимо простір як зелений міні-парк поділений на зони для різних середовищ:
Дошкільнята - отримають дитячий спортивно-ігровий комплекс на деклькох сотках (без шкоди деревам). Батькам вже не потрібно буде водити дітей на площадку по вулиці Миру, бо ж на Юності буде не гірша і значно креативніша.
Школярі - спортивно-ігровий комплекс для них займе таку ж площу, як і для найменших. Проте тут більший акцент буде на спорті: турніки, бруси, перекладини, ігрові спортивні снаряди, гладіаторська сітка, батут для дорослих... Повірте, буде цікаво!
Молодь і дорослі - вони отримають можливість займатися на вуличних тренажерах, або ж просто насолоджуватись безпекою, прогулюючись на вимощених бруківкою стежинах поміж дерев, під освітленням ліхтарів. Або ж лавочки - поговорити, почитати, просто посидіти. Це ж буде майже парк, але під боком.
Найстаршим - людям пенсійного віку завжди бракує спілкування. Вони його отримають. Вірніше, можливість поспілкуватися за столиком для доміно чи шахів, або ж на зручних лавках поміж дерев.

Проблема

Проблеми, які ми зможемо вирішити:
- місце для ігор найменшим;
- спортивне виховання молоді;
- культурне дозвілля дорослим;
- спілкування та розваги найстаршим.
Я, та ті хто підписались, віримо, що такий проект "розрухає" Дружбу. Молодь буде здоровішою, доросле населення відповідальнішим, старі люди щасливіші.

Мета проекту

Створення простору, який з одного боку нестиме рекреаційне призначення, а з іншого буде місцем для дозвілля, спілкування, культурного та спортивного відпочинку тернополян.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Урбаністи вважають, що міста живі лиш тоді, коли їх мешканці мають простори для взаємодії та спілкування. Таких просторів у Тернополі бракує. Якщо Центр у нас живий, то старі райони - позбавлені цього. Давайте змінимо цю ситуацію і покажемо, що і периферія може стати центром життя району чи й міста загалом.

План заходів з реалізації проекту

1. Підготовка ділянки - а саме планування доріжок, розрівнювання механічним способом, поглиблення.
2. Вкладання доріжок (бруківка) та покриття майданчика для тренажерів.
3. Облаштування майданчиків для дітей шкільного та дошкільного віку.
4. Встановлення освітлення, лавочок, смітників, спортивних тренажерів.

Фотографії