Облаштування спортивного майданчика на вул. Карпенка Брав участь

Доданий
30.09.2017
Номер
59
Спорт

Створити спортивний майданчик - середовище для відпочинку, розвитку й
дозвілля для дітей, молоді та доросдих мінімум з п’яти будинків по вулиці
Карпенка.

Автор проєкту
Бюджет
162 390 грн
Розрахунок бюджету
Район
Дружба

Опис

Опис проекту

Огороджений, зі спеціальним покриттям, спортивний майданчик для
міні футболу, баскетболу, стрітболу чи інших спортивних ігор для дітей, молоді та дорослого населення. Основна аудиторія на яку спрямований задум - мешканці будиинків №19, 21, 17, 15, 15а та 13 по вул.Карпенка. Поряд з спортивним майданчиком буде облагороджена територія з лавками та смітниками для відпочинку мешканців будинків. Також буде освітлення та пандус.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Користуватися спортивним майданчиком зможуть усі:
- від дітей до людей пенсійного віку - якщо говорити про вік;
- від місцевих мешканців до будь-кого з тернополян - якщо характеризувати за географічною приналежністю.

Проблема

Позашкільне виховання молоді, спортивний розвиток дітей, адекватне дозвілля дорослого населення - всі ці завдання може виконати універсальний спортивний майданчик. Такий, до слова, був на ділянці котру тернопільська міська рада віддала під забудову. Зараз там височить будинок №15А. Проте спортивний майданчик, навіть зважаючи на те, що інфраструктурні навантаження зросли, не відновили.
Зараз місцеві мешканці розуміють і відчувають потребу в такому об’єкті!

Мета проекту

Мета проекту - забезпечити належні умови для спортивного розвитку й дозвілля мешканці вулиці Карпенка та усіх бажаючих тернополян. Сучасні спортивні обєкти не просто місце для занять, а своєрідний осередок дозвілля. А воно, в старих мікрорайонах міста, необхідне.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

В п’яти будинках, неподалік запланованого місця встановлення майданчика, проживає близько восьми сотень тернополян. Серед них - десятки дітей, молоді люди, містяни середнього віку. Усі вони зможуть користуватись об’єктом, а люди пенсійного віку, яких чи не найбільше з поміж усіх, отримають додаткові місця для дозвілля. Зрештою це раціональне використання території, а також наближення до показників ДБН, які передбачають існування спортивної інфраструктури у районах багатоквартирної житлової забудови.

План заходів з реалізації проекту

1. Підготовка ділянки, а саме розрівнювання механічним способом, поглиблення.
2. Вкладання основи (пісок, бруківка), монтування основних елементів конструкції (елементи спортивних знарядь, стовпці для сітки).
3. Облаштування гумового покриття, встановлення огороджувальної сітки, завершення монтажу баскетбольних кілець, воріт для міні футболу,
4. Встановлення освітлення, лавочок, смітників.

Фотографії