Міжнародний "Мистецький фестиваль "Ї" - 2018 На реалізації

Доданий
30.09.2017
Номер
64
Культура

«Мистецький фестиваль «Ї» -вже традиційний і напевне єдиний на даний момент такого типу захід у Тернополі. У 2018 році проект планується провести 4,5,6 травня. Фестиваль «Ї» залучає в місто понад 1000 туристів зі всієї України. Протягом трьох днів тут презентують найсвіжіші літературні новинки, виступають найвідоміші музичні гурти, свої роботи демонструють найталановитіші художники та кінорежисери

Автор проєкту
Бюджет
297 800 грн
Розрахунок бюджету
Район
Центр
Адреса
Тараса Шевченка бульвар, Тернопіль

Опис

Опис проекту

«Мистецький фестиваль «Ї» - вже традиційний і напевне єдиний на даний момент такого типу фестиваль у Тернополі. Минулого року тернополяни підтримали даний фестиваль у конкурсі громадських проектів. У 2018 році проект планується реалізувати 4,5, 6 травня в приміщені УД «Перемога».

6-й рік поспіль цей захід збирає навколо себе найкращих письменників, поетів, книговидавців, музикантів, художників та кінорежисерів не лише України, а й близького до нас зарубіжжя – Польщі, Литви, США, Латвії, Білорусії, Чехії. Протягом трьох днів Тернопіль стає столицею сучасного мистецтва: тут презентують найсвіжіші літературні новинки, виступають найвідоміші музичні гурти, свої роботи виставляють найталановитіші художники, українські режисери демонструють найкращі кінострічки. Особливе місце на заході мають і дискусії навколо проблем сучасної української культури та книговидання.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Основні групи мешканців, які отримають користь від даного проекту - це пересічні тернополяни та гості міста, які розуміють, ніскільки важливим в сучасних умовах є розвиток власної культури та мистецтва, задля власної та загальнонаціональної ідентифікації.

Проблема

Влада занадто мало вкладає в розвиток культури, мистецтва, книговидання та вітчизняного кіно. Будь яку націю впізнають не за обличчями її політиків, а за великими культурними діячами, котрі безпосередньо представляють свій народ, її дух, переживання, пориви, культуру, традиції у світовій спільноті. Українська культура потребує розвитку.

Мета проекту

Основна мета фестивалю зосереджена навколо просування і розвитку місцевої та загальноукраїнської культури та мистецтва, а також їх інтеграції у європейську спільноту за допомогою залучення найвідоміших мистецьких та культурних діячів України та найближчого зарубіжжя на одній платформі - щорічному міжнародному "Мистецькому фестивалі "Ї".

Згідно стратегії розвитку міста Тернополя розвиток туризму є одним з пріоритетів. «Мистецький фестиваль «Ї» залучає в місто понад 1000 туристів зі всієї України, які мають змогу ознайомитись зі всіма принадами Файного міста, а в перспективі – обов’язково завітати сюди знову.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Популяризація сучасного українського мистецтва серед тернополян та гостей міста, створення платформи для розвитку і молодих талантів на основі "Мистецького фестивалю "Ї".

План заходів з реалізації проекту

1. Формування робочої групи.
2. Запрошення учасників.
3. Реклама та просування.
4. Реалізація.