Біблійний ботанічний сад Відхилений

Доданий
27.09.2018
Номер
19
Культура

Створення Біблійного ботанічного саду передбачає: висаджування на території дендрарію ТНПУ ім. В. Гнатюка, на якій знаходиться церква св. Софії Премудрості Божої, дерев, кущів, ліан, трав’янистих рослин та рослин біблійного городу, які згадуються на сторінках Святого Письма; встановлення етикеток, на яких будуть вказані види рослин та наведені короткі біблійні події та притчі, пов’язані з ними.

Автор проєкту
Світлана
Світлана Пида
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Дружба
Адреса
вул. Кривоноса Максима, 2, Тернопіль

Опис

Опис проекту

Створення Біблійного ботанічного саду передбачає: висаджування на території дендрарію ТНПУ ім. В. Гнатюка, на якій знаходиться церква св. Софії Премудрості Божої, рослин, які згадуються на сторінках Святого Письма; встановлення етикеток, на яких будуть вказані назви видів рослин та наведені короткі біблійні події та притчі, пов’язані з ними. У Біблійному ботанічному саду зростатимуть дерева, кущі, ліани, трав’янисті рослини та рослини біблійного городу.
Призначення: навчальне (учні, студенти, природослідники, вчителі та викладачі й інші), дослідницьке, рекреаційне, виховне/

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Проект спрямований на дітей, учнівську та студентську молодь, віруючих, мешканців мікрорайону Дружба та міста, гостей Тернополя, туристів.

Проблема

В Україні Біблійний ботанічний сад закладений лише у місті Чернівці (за межами України Біблійні ботанічні сади є в Ізраїлі, США, Японії, Великобританії, Чехії).

Мета проекту

Покращення туристичної привабливості міста Тернополя, популяризація Святого Письма серед усіх верств населення, активізація виховання дітей та молоді на християнських засадах, поліпшення екології навколишнього середовища, збільшення видового складу флори міста Тернополя.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Закласти Біблійний ботанічний сад на території дендрарію Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка, огородити територію, провести її благоустрій для проведення екскурсій та відвідування мешканцями та гостями міста Тернополя.

План заходів з реалізації проекту

1. Виготовлення та погодження проектно-кошторисної документації Біблійного ботанічного саду.
2. Консультативні роботи з фахівцями міської архітектури, ландшафтними дизайнерами, священнослужителями.
3. Закупівля і посадка рослин, що згадуються на сторінках Святого Письма.
4. Виготовлення і встановлення етикеток.
5. Встановлення огорожі по периметру саду, виготовлення декоративної хвіртки та воріт для автотранспорту.
6. Встановлення композиції релігійного змісту.
7. Встановлення освітлення та відеоспостереження.
8. Благоустрій території, встановлення бруківки на екскурсійних доріжках, виготовлення та встановлення лавок для відпочинку відвідувачів.

Фотографії