"Моя сучасна армія" Відхилений

Доданий
28.09.2018
Номер
30
Освіта

Проект має на меті популяризувати збройні сили України, провести просвітницьку роботу на тему героїки України. Проект зосереджений на виконанні програми національно-патріотичного виховання молоді серед учнів 8-9 класів загальноосвітніх шкіл та перших-других курсів вищих навчальних закладів міста. Проведення військово патріотичних вишколів молоді відповідно до сучасних вимог ЗСУ, ВТРО.

Автор проєкту
Бюджет
548 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Центр
Адреса
вул. Грушевського, 8, Тернопіль

Опис

Опис проекту

Проект має на меті популяризувати збройні сили України, провести просвітницьку роботу на тему героїки України в межах звитяги українських воїнів на певних історичних етапах розвитку української державності і особливим акцентом на новітню історію Батьківщини з 2014 року.
Проект зосереджений на виконанні програми національно-патріотичного виховання молоді серед учнів 8-9 класів загальноосвітніх шкіл міста Тернополя та перших-других курсів вищих учбових закладів міста Тернополя.
Також завданням даного проекту є проведення військово патріотичних вишколів молоді відповідно до сучасних вимог та методів підготовки які практикуються в збройних силах України, бригадах територіальної оборони та відповідали би сучасним стандартам НАТО.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Учні 8-9 класів загальноосвітніх шкіл міста Тернополя та перших-других курсів вищих учбових закладів міста Тернополя.

Проблема

Оскільки, на жаль, досить багато молодих людей через хибну інформацію з різних джерел уникають від строкової служби в лавах ЗСУ, хоча це є Конституційний обов'язок громадян, а також не до кінця орієнтуються в значенні та роботі таких відомств, як: ДСНС, МВС, НГУ, на жаль проблемою теж є низький рівень свідомості громадян в даний історичний період і також проблемою є підготовка молодих людей для служби Батьківщині., низький рівень національно-патріотичного виховання, яке не на значному рівні проводиться як в середовищі родини так і в навчальних закладах.

Мета проекту

- Нашою метою буде не тільки система підготовки, а також популяризація ЗСУ, ДСНС, МВС, НГУ та їх роботи.
- популяризація військової служби та служби за контрактом в різних відомствах
- підвищення рівня свідомості молодих людей м.Тернополя
- національно-патріотичне виховання молоді
- підготувати молодь у напрямку: вогнева підготовка; тактико-спеціальна підготовка; топографія та система виживання; правила поводження при виявленні небезпечних речовин, пристроїв, технічних засобів; навички надання домедичної допомоги; історія та стратегія війни на прикладі історичних боїв та бойових дій в сучасній історії України; новітні технології в сучасній армії України; тактико-технічні характеристики озброєння та техніки.
- на базі вищих навчальних закладів створити "студентські гвардії" та "студентські легіони", як молодіжні осередки загонів територіальної оборони м. Тернополя і Тернопільської області.
- діалоги з реальними бійцями АТО та ООС
- ознайомчі екскурсії в управління патрульної поліції м.Тернополя, управління ДСНС, а також в 44-ту артилерійську бригаду, яка базується на території міста.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Пропонуємо через систему вишколів, із залученням відповідних спеціалістів, діалогів молоді з військовослужбовцями, працівниками ДСНС, МВС, та бійцями АТО і ООС піднімати військово-патріотичне виховання молоді міста Тернополя та проводити популяризацію служби у лавах ЗСУ, НГУ, МВС, ДСНС, СБУ.

План заходів з реалізації проекту

Провести навчання, вишколи, зустрічі, ці заходи пропонуємо проводити протягом 2018-2019 років з розрахунком 2-3 дні на кожну школу міста для 8-9 класів та протягом цього часу проводити заходи у вищих навчальних закладах. Точний розклад занять буде сформовано відповідно до наявних вільних годин в навчальному процесі кожного закладу. З таким розрахунком, що максимально ефективно задіяти 12 інструкторів по різних напрямках підготовки та створити комфортні умови для молоді ЗОШ та ВНЗ міста не вириваючи їх з навчального процесу.
- Тематика вишколів: вогнева підготовка; тактико-спеціальна підготовка; топографія та система виживання; правила поводження при виявленні небезпечних речовин, пристроїв, технічних засобів; навички надання домедичної допомоги; історія та стратегія війни на прикладі історичних боїв та бойових дій в сучасній історії України; новітні технології в сучасній армії України; тактико-технічні характеристики озброєння та техніки.
- на базі вищих навчальних закладів створити "студентські гвардії" та "студентські легіони", як молодіжні осередки загонів територіальної оборони м. Тернополя і Тернопільської області.
- діалоги з реальними бійцями АТО та ООС
- ознайомчі екскурсії в управління патрульної поліції м.Тернополя, управління ДСНС, а також в 44-ту артилерійську бригаду, яка базується на території міста.
- розробити і поширити роздаткові матеріали які би популяризували військову службу.
- розробити та поширити роздаткові навчальні матеріали за різними напрямками підготовки та національно-патріотичного виховання молоді м.Тернополя.
- розробити та поширити промоційні відео на тему захисту Вітчизни і популяризації військової служби.