Ремонтуймо «ОдежиНА» - допоможем потребуючій родині. Відхилений

Доданий
29.09.2018
Номер
43
Соціальний захист

Пенсіонери, малозабезпечені та багатодітні родини, ВПО, люди з інвалідністю, ВІЛ-інфіковані, та інші отримують соціальну, правову, психологічну, медичну, реабілітаційну допомогу у Центрі громадських організацій. Стан комунального приміщення (цвіль, грибок, затоплення каналізацією) обмежує волонтерську діяльність.

Автор проєкту
Яна
Яна Шкуратова
Бюджет
300 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Сонячний
Адреса
вул. 15 Квітня, 3, Тернопіль

Опис

Опис проекту

Пенсіонери, малозабезпечені та багатодітні родини, ВПО, люди з інвалідністю, ВІЛ-інфіковані, та інші отримують соціальну, правову, психологічну, медичну, реабілітаційну допомогу у Центрі громадських організацій. Стан комунального приміщення (цвіль, грибок, затоплення каналізацією) обмежує волонтерську діяльність. Заохочені ідеєю активісти матимуть змогу надавати їм повноцінну та якісну підтримку у відремонтованих приміщеннях.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Цей проект направлений на допомогу соціально вразливим верствам населення. Основні бенефіціари Соціального гордероба «ОдежиНА» це: пенсіонери, люди з інвалідністю (І(А), І, ІІ, ІІІ груп) та їх опікуни, малозабезпечені та багатодітні родини, ВПО та постраждалі від збройного конфлікту на Сході України, одинокі батьки, діти-сироти, погорільці, чорнобильці, люди в складному матеріальному положенні, тощо. Крім цього, волонтери та громадські активісти, які знаходяться кожен день в цьому приміщенні, після ремонту будуть забезпечені гідними умовами.

Проблема

Є необхідність вирішувати соціальні та екологічні проблеми нашого міста Тернопіль, а саме:
 зменшувати кількість відходів (одягу, взуття, тощо);
 максимально перевикористовувати речі, тобто давати їм друге життя;
З іншої сторони є соціальний запит від представників вразливих категорій населення м. Тернопіль, про гостру потребу в речах першої необхідності! У зв'язку із складним економічним становищем в країні, в багатьох не вистачає грошей на харчування, лікування, а купити одяг чи взуття взагалі недоступна розкіш, більша частина бюджету таких родин йде на оплату комунальних послуг та оренду житла.

Саме вирішенням цих потреб займається Соціальний гардероб «ОдежиНА», коли сміття перетворюється на ресурс! Ми сприяємо в задоволенні інтересів тих людей, які хочуть віддати непотрібні їм речі, з тими, хто їх потребує.

Мета проекту

 Покращити якість надання соціальних послуг для людей, які опинились в складних життєвих обставинах Центром громадських організацій.
 Відновити роботу Соціального гардеробу «ОдежиНА» у нових більш просторих і затишних кімнатах.

 Покращити якість надання соціальних послуг для людей, які опинились в складних життєвих обставинах Центром громадських організацій.
 Відновити роботу Соціального гардеробу «ОдежиНА» у нових більш просторих і затишних кімнатах.

Цей проект буде яскравим прикладом того, що соціальна підтримка може бути якісною і комфортною. Коли людина може прийти за допомогою в тепле, світле, сухе приміщення, облаштоване необхідними меблями та обладнанням. Не поспішаючи вибрати потрібні речі, які охайно розвішані - не дивлячись на те, що ВСЕ це БЕЗКОШТОВНО.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

У результаті проведення ремонтних робіт та заміни старих каналізаційних труб, комунальне приміщення буде збережене у належному стані. Це дасть змогу ефективно використовувати комунальне майно на користь жителів міста Тернополя. Забезпечить сталий інституційний розвиток громадських організацій, які розташовані в даному приміщенні.
Також, унаслідок ефективного використання робочого простору вдасться відновити роботу Соціального гардероба «ОдежиНА» - єдиного і унікального формату для Тернополя, який забезпечує потребуючих людей необхідними речами на постійній основі - 5 днів на тиждень, зранку до вечора.

План заходів з реалізації проекту

1. Розробка проектно-кошторисної документації.
2. Закупка необхідних будівельних матеріалів та обладнання.
3. Демонтаж старих каналізаційних труб і труб проточної холодної води та заміна на пластикові у всьому комунальному приміщенні Центру громадських організацій.
4. Демонтаж старого та встановлення металопластікового вікна в кімнаті Соціального гардеробу «ОдежиНА», де буде відбуватись видача речей потребуючим.
5. Заміна світильників в двох кімнатах Соціального гардероба «ОдежиНА».
6. Ремонт в кімнаті видачі речей: шпаклювання тріщин та фарбування стелі; обробка анті-грибковим засобом, шпаклювання і фарбування стін; фарбування батарей; ремонт підлоги, гідроізоляція, укладка плитки.
7. Ремонт в підсобній кімнаті (склад): очищення стін та стелі від старої шпаклівки, обробка приміщення анті-грибковим засобом, штукатурка, шпаклювання стін та стелі, фарбування; ремонт та вирівнювання підлоги, гідроізоляція, стяжка, укладка плитки.
8. Облаштування кімнати видачі речей відповідним гардеробним обладнанням, полицями та ящиками для речей, меблями, а саме: стіл, стілець – 3 шт., вертикальні жалюзі на вікно.
9. Вивіз сміття після ремонтних робіт.

Фотографії