Міжнародний Мистецький фестиваль "Ї" Відхилений

Доданий
29.09.2018
Номер
49
Культура

“Мистецький фестиваль "Ї" - це міжнародний культурний проект, заснований у 2013 році. Фестиваль проводиться щовесни в Тернополі. Проект має на меті розвивати сучасні культуру та мистецтво не тільки в Тернополі, а й в України в цілому. У 2019 фестиваль відбудеться всьоме. Участь у ньому традиційно візьмуть представники різних видів мистецтва - літератури, музики, живопису, кінематографу.

Автор проєкту
Бюджет
298 900 грн
Розрахунок бюджету
Район
Центр
Адреса
бульв. Шевченка Тараса, 6, Тернопіль

Опис

Опис проекту

Міжнародний “Мистецький фестиваль "Ї" - це міжнародний культурний проект, заснований у 2013 році. Фестиваль проводиться щовесни в місті Тернополі. Проект має на меті розвивати високоякісний художній та культурний контент не тільки в Тернополі, а й у Західному регіоні України. У 2019 фестиваль відбудеться всьоме. Участь у ньому традиційно візьмуть представники різних видів мистецтва - літератури, музики, кінематографу, живопису не лише України, а й найближчого зарубіжжя: Польщі, Білорусі, Литви, Латвії, США. Триватиме “Мистецький фестиваль "Ї" протягом трьох днів у Тернапільському обласному академічному драматичному театрі ім. Т. Шевченка, УД "Перемога", книгарнях, арт-кафе та галереях.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

За 6-річну історію проекту наша цільова аудиторія виглядає наступним чином: - Тернопільська молодь від 15 до 35 років. Ця частина аудиторії для нас важлива, оскільки молодь бере участь у формуванні нового бачення розвитку культурних процесів в Україні. - люди у зрілому віці (35+). Ця частина аудиторії безпосередньо впливає на розвиток молодого покоління, тому важливо, щоб ця аудиторія бачила і зацікавилась сучасною українською культурою. - ветерани антитерористичної операції. За допомогою таких проектів ми сприяємо соціалізації цього сегменту аудиторії. - Студенти та випускники шкіл-інтернатів. Ми намагаємося зробити культуру доступною для соціально незахищених категорій. - людей з обмеженими можливостями, з метою сприяння соціалізації категорій в культурних заходах та акценту на питаннях інклюзивності. - Населення з інших регіонів. Для нас важливо популяризувати культуру не тільки серед місцевого населення, але й залучити значно більше регіонів України. - Молодь з сільських районів та громад.

Проблема

Так склалося, що українська культура та мистецтво на сьогодні потребують всебічної підтримки з боку різних інституцій, в тому числі і з боку громадськості та держави. Потенціал сучасного українського мистецтва є надзвичайно великим.Але для його втілення необхідне дотування зі сторони не лише міжнародних донорських організацій, а й з державного та місцевих бюджетів.

З початком інтеграції української держави в європейську спільноту, вітчизняні письменники, художники, музиканти, кінорежисери та діячі культури потребують неабиякої підтримки для популяризації власної творчості. Адже, для того, аби Україна могла впевнено рухатись до сталого міжнародного співробітництва, необхідно розвивати не лише економічну спроможність держави, а й сформувати її національну культурну ідею.

Окрім відсутності сталого фінансування культурної сфери та заходів, покликаних на формування культурної ідентичності в громадян, існує проблема і в їх доступності для широких мас.

Мета проекту

Основна мета фестивалю - це всебічний розвиток та просування сучасного українського мистецтва та культури, підтримка книговидання, допомога в самореалізації молодих талановитих письменників, художників та музикантів. Ми також прагнемо до культурного обміну між українськими та іноземними митцями. Щорічно ми залучаємо культурних діячів з Польщі, США, Білорусі, Литви, Латвії та Чехії.

Ми прагнемо зробити сучасне українське мистецтво більш доступним і популярним для широкої аудиторії. Таких фестивалів або подібних заходів у сфері мистецтва та культури в Тернопільській області надзвичайно мало, а по всій Україні - одиниці.

На нашу думку, доступність української культури дуже важлива, перш за все, для молоді. Для організаторів дуже важливо залучити любов і повагу українців, а особливо, молодого покоління, до національної культури, ознайомити із сучасним мистецтвом, дати можливість порівняти національні культурні особливості різних країн в нових інтерактивних форматах та платформах. Адже добре розвинена культура є одним з основних передумов для формування нової національної культурної ідеї.

Згідно зі стратегією розвитку міста Тернополя, розвиток туризму є одним з його пріоритетів. «Мистецький фестиваль «Ї» залучає в місто понад 1000 туристів зі всієї України, які мають змогу ознайомитись зі всіма цікавими особливостями Файного міста, а в перспективі – обов’язково завітати сюди знову.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Для вирішення проблеми нестачі в регіоні якісно нових мистецьких платформ, для всебічного розвитку української культури та самореалзіції творчої молоді і покликаний "Мистецький фестиваль "Ї", який проводиться останні 6 років поспіль.

Даний проект успішно допомагає інтегрувати українську культуру на європейську арену та сприяє поліпшенню співпраці України з міжнародними культурними інституціями та діячами у сфері музики, літератури, театру та кіно.

Формат фестивалю ідеально підходить для залучення багатьох тисяч людей для ознайомлення з творчістю відомих та молодих митців України та зарубіжжя у форматі презентацій книг, музичних виступів, кіно-показів, художніх виступів, театральних вистав, книжкових ярмарок, перформенсів тощо.

План заходів з реалізації проекту

Робота по підготовці до фестивалю буде проводитися такими етапами:
- Формування робочої групи;
- Розробка концепції та візії фестивалю;
- Розробка візуальної атрибутики фестивалю;
- Створення веб сторінки фестивалю;
- Залучення партнерів;
- Формування програми;
- Реклама та просування;
- Запрошення учасників музичної сцени;
- Запрошення учасників літературної сцени;
- Запрошення учасників театральної сцени;
- Запрошення учасників для організації кінопоказів;
- Підготовка логістики;
- Відбір та підготовка волонтерів;
- Реалізація;