Кімната тортур у Тернопільських підземеллях Відхилений

Доданий
30.09.2018
Номер
64
Культура

Організації інтерактивної виставкої зали у підземеллях Тернопільского замку. Відновлення давніх знарядь тортур та допитів.

Автор проєкту
Станіслав
Станіслав Ковальчук
Бюджет
300 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Центр
Адреса
вул. Замкова, 12, Тернопіль

Опис

Опис проекту

Організації інтерактивної виставкої зали у підземеллях Тернопільского замку. Відновлення давніх знарядь тортур та допитів.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Сім’ї, діти, молодь, люди похилого віку, гості міста, туристи

Проблема

З давніх давен у підземеллях та погребах замків були кімнати для в’знів, допитів та тортур, Тернопільський замок не є виключенням, за сказаннями вчених в певний період там був навіть ув’язнений гетьман Іван Богун. Зараз частина приміщень підвалу у замку закинуті та захаращині і використовуються, як склад для непотрібних речей, які вже давно пора викинут та зробити дійсно цікаву атракцію для містян та магніт для гостей і туристів нашого Файного міста Тернопіль.

Мета проекту

Організувати інерактивну кімнату-музей у підземеллі Тернопільского замку з кайданами та колодками і іншим інвентарем у яких можна робити фото, популяризація історії міста.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Очистити кімнату чи навіть дві в погребі замку від мотлоху, відновити автентичний вигляд, виготовити автентичні кайдани та колодки і інший інвентар, зробити освітлення. Виготовити дикоративні таблички з описом та даними які нам відомі. Направити запити у архіви, Відня, Праги, Кракова, Варшави, Москви, Льваву, Києва з запитами про інформацію про полонених Тернопільского замку, щоб цю інформацію можна було більш детально висвітлити.

План заходів з реалізації проекту

Після прийняття рішення та виділення коштів 4 тижні на очистку приміщень.
4 тижні на збиття штукатурки, відновлення автентичного вигляду, вивіз сміття
8 тижні від виділення коштів на виготовлення кайданів, колодок та іншого інвентарю
4 тижні на прокладку електроенергії та встановлення освітлення.
10 днів написання запитів в архіви, 6 місяців на відповідь

Фотографії