Центр міжнародної інтеграції школярів Відхилений

Доданий
30.09.2018
Номер
85
Культура

Створення в ТСШ№17 з поглибленим вивченням іноземних мов Центру міжнародної інтеграції школярів,який допоможе налагодженню міжнародних зв'язків між навчальними закладами,позашкільними установами,спортклубами,ГО ,подібними центрами інших країн,зокрема міст побратимів Тернополя.Cприятиме участі учнів у міжкультурних обмінах,різнотематичних міжнародних заходах і таборах,виконуватиме спільні проекти.

Автор проєкту
Бюджет
300 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Східний
Адреса
вул. Протасевича, 6А, Тернопіль

Опис

Опис проекту

На базі Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17 імені Володимира Вихруща з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області пропонується створення Центру міжнародної інтеграції школярів. Створення такого центру сприятиме налагодженню міжнародних зв'язків з освітніми закладами, позашкільними установами, спортивними клубами, дитячими і молодіжними громадськими організаціями, а також подібними міжнародними центрами інших країн, а зокрема міст побратимів Тернополя. Це дасть змогу проводити шкільні міжкультурні обміни, спільні міжнародні літні табори, культурні, спортивні, туристичні, екологічні, історичні, краєзнавчі, пізнавальні та освітні заходи, реалізовувати інші спільні міжнародні проекти, що зумовить практичну міжнародну співпрацю тернопільських учнів з школярами з інших країн, зокрема з міст побратимів Тернополя, що закріпить вивчення іноземних мов через живе спілкування із ровесниками. Створення Центру міжнародної інтеграції школярів сприятиме швидшій європейській та світовій інтеграції молодого покоління тернополян на практичному досвіді співпраці із юними закордонними партнерами. Проект передбачає також створення на базі центру класу міжнародного інтерактивного спілкування школярів та музею школи.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Створення Центру міжнародної інтеграції школярів дасть змогу налагодити міжнародну співпрацю з іншими освітніми та позашкільними закладами, молодіжними громадськими організаціями, спортклубами та подібними центрами в інших країнах світу та Європейського союзу зокрема з містами побратимами Тернополя. Це дозволить в першу чергу учням загально освітніх шкіл Тернополя, їх батькам та педагогам брати участь у різних міжкультурних обмінах, міжнародних культурно-спортивних, еколого-туристичних, історико-краєзнавчих, пізнавальних та освітніх заходах, дасть змогу бути учасниками інших спільних міжнародних проектів та програм. Надасть можливість для реалізації різних проектів залучати студентів педагогічних, гуманітарних та інших ВУЗів Тернополя. Проект розширить співпрацю з містами побратимами нашого міста та налагодить стосунки з освітніми закладами цих міст.

Проблема

В Тернополі функціонують декілька спеціалізованих шкіл із поглибленим вивченням іноземних мов, а загалом іноземні мови вивчаються в кожній загально освітній школі, існує багато державних та приватних мовних шкіл, учням наймають репетиторів та віддають на різноманітні курси іноземних мов. Та до практичного спілкування з іноземними ровесниками насправді школярі не усвідомлюють необхідності якісного знання тієї чи іншої іноземної мови, тому з нехтуванням, погано її засвоюють. Також існує проблема щодо практичної європейської та світової інтеграції нашого підростаючого покоління. Чуємо звідусіль про європейську інтеграцію та на практиці насправді майже її не відчуваємо. Задля практичної євроінтеграції нашій молоді бракує живого спілкування із однолітками з інших країн, масово не вистарчає участі наших учнів у міжкультурних обмінах, спільних міжнародних культурно-спортивних, еколого-туристичних, історико-краєзнавчих та освітніх заходах, літніх дитячих міжнародних таборах та інших спільних п

Мета проекту

Метою проекту є створення Центру міжнародної інтеграції школярів на базі загально освітньої школи з поглибленим вивченням іноземних мов задля налагодження практичних зв'язків з освітніми закладами, позашкільними установами, спортивними клубами, дитячими і молодіжними громадськими організаціями інших країн, зокрема міст побратимів Тернополя. Проведення міжкультурних обмінів, дитячих літніх таборів та втілення в життя спільних міжнародних проектів із подібними дитячими і молодіжними центрами інших країн. Участь у культурно-спортивних, еколого-туристичних, історико-краєзнавчих та інших освітніх, пізнавальних заходах. Практична міжнародна співпраця дітей та молоді, закріплення вивчення іноземних мов учнів через живе спілкування з ровесниками з інших країн. Європейська та світова інтеграція школярів шляхом безпосередньої участі в проектах та заходах створеного Центру міжнародної інтеграції школярів.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

За для вирішення даної проблеми відсутності практичної європейської інтеграції та браку спілкування наших учнів із ровесниками з країн Європейського Союзу у Тернополі на базі спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземних мов пропонується створити Центр міжнародної інтеграції дітей та юнацтва. Це дасть змогу налагодити міжнародну співпрацю з навчальними та позашкільними закладами, молодіжними громадськими організаціями та подібними, уже давно створеними, інтеграційними центрами країн Європейського союзу та всього цивілізованого світу. Це сприятиме європейській та світовій інтеграції нашого молодого покоління тернополян на етапі шкільного віку, що дасть свої плоди уже в недалекому майбутньому. Учні шкіл різного віку зможуть брати участь у спільних міжнародних культурних, спортивних, туристичних, екологічних, історичних, краєзнавчих, пізнавальних та освітніх заходах, дитячих літніх міжнародних таборах та інших спільних проектах із юними закордонними партнерами. Школярі зможуть практично закріпити вивчення іноземних мов через живе та цікаве спілкування з ровесниками з інших країн.

План заходів з реалізації проекту

1. Ремонт приміщень Центру міжнародної інтеграції школярів
2. Закупівля меблів для Центру міжнародної інтеграції школярів
3. Закупівля оргтехніки для потреб Центру міжнародної інтеграції школярів
4. Проведення інтернету в Центр міжнародної інтеграції школярів
5. Створення музею школи на базі Центру міжнародної інтеграції школярів
6.Облаштування класу міжнародного інтерактивного спілкування школярів на базі Центру міжнародної інтеграції школярів