Рік науки та молодіжних ініціатив у Тернополі у 2019 році На реалізації

Доданий
30.09.2018
Номер
98
Освіта

Цілий рік більше 150 науково-популярних заходів для дітей, молоді та дорослих. Цікаві фестивалі, профорієнтація, воркшопи, експерименти та лекції від провідних спеціалістів України. Також ми створимо відкриту «Лабораторію інновацій» де кожен тернополянин зможе виготовити власний прототип виробу на сучасному 3D обладнанні.

Автор проєкту
Христина
Христина Білінська
Бюджет
1 286 267 грн
Розрахунок бюджету
Район
Центр
Адреса
пл. Героїв Євромайдану (площа Ленінського комсомолу), 6, Тернопіль

Опис

Опис проекту

Рік Науки та молодіжних ініціатив це можливість показати, що Наука є цікавою та доступною, а також підвищити рівень активності молоді в Тернополі.
Саме зараз ми прагнемо збудувати платформу для зростання міста Тернополя, даючи можливість на якісному рівні протягом року проводити наукові та молодіжні заходи на базі Центру Науки Тернополя.

Чимало заходів вже були успішно реалізовані в 2018 році та продемонстрували свою актуальність, зокрема великі проекти Наукові Пікніки на Театральному майдані, Неконференція для вчителів miniEDCamp Ternopil 2018, ArduinoDay Ternopil 2018 (Відзначення дня робототехніки на платформі Ардуіно), виставка дитячих винаходів, тренінги для вчителів за участю провідних освітніх експертів (Пауля Пшенічки, Наталії Чуприної, Івана Іванова); Захід для вчителів фізики "Fest Фізика"; Святкування дня народження Івана Пулюя (Видатного вченого вихідця з Тернопілля); Святкування дня народження Олександра Смакули (видатного Українського вченого); Фестиваль вуличного мистецтва. На базі Центру Науки Тернополя створено профорієнтаційну платформу «StudyЯ».

Саме зараз Тернопіль має можливості дати для молоді можливості з саморозвитку.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

дошкільнята, школярі та батьки; студенти та аспіранти; викладачі ВНЗ та вчителі шкіл; туристи; науковці (кандидати наук, професори); громадські організації; інноваційні компанії; роботодавці.

Проблема

Тернопіль - це місто яке має значний туристичний та інтелектуальний ресурс. Судячи з останніх тенденцій молодь все менше обирає ВНЗ міста Тернополя, віддаючи перевагу мегаполісам або взагалі виїжджає за кордон. Тернопіль як місто в цілому дуже мало залучає коштів на рівні України на проекту діяльність, великі заходи які приваблюють туриста, інвестиційні проекти, стартапи.

В теперішніх реаліях України нам потрібно багато прогресивних та компетентних науковців та вчених. В місті Тернополі існує безліч технічних закладів освіти: коледжі технікуми ліцеї, університети в яких навчаються тисячі тернопільчан, проте вони не можуть повною мірою розкрити свій потенціал в сфері точних наук оскільки не мають доступу до майданчику на якому вони зможуть вільно виготовити прототип власного виробу або його 3Д копію.

Мета проекту

Реалізувати в Тернополі календарний план заходів «Рік науки та молодіжних ініціатив в місті Тернополі 2019».
Показати що наука є цікавою. Збільшити участь молоді у прийняті рішень та реалізації проектів.
Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування
Реалізувати близько 150 наукових, освітніх та молодіжних заходів зазначених у календарному плані.
Створення відкритого майданчику «Лабораторія інновацій» в якому можливо проводити розробку власних інноваційних проектів для кожного бажаючого жителя нашого міста як в сфері високих технологій так і в сфері енергетики.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Реалізувати близько 150 наукових, освітніх та молодіжних заходів зазначених у календарному плані

План заходів з реалізації проекту

Детальних план заходів з орієнтовними датами знаходиться у додатках.
Також в рамках даного проекту потрібно закупити обладнання та відкрити відкритий загальнодоступний майданчик «Лабораторія інновацій».

Фотографії