Мережа міні-притулків для собак та котів "ВІРНІ ДРУЗІ" Брав участь

Доданий
31.10.2016
Номер
590
Навколишнє середовище

Проект спрямований на створення та облаштування мережі міні-притулків по місту з метою зменшення кількості безпритульних тварин на вулицях міста.

Автор проєкту
Бюджет
900 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Оскільки Тернопіль не має притулків для тварин, проблема безпритульних собак та котів у місті є досить актуальною. ТОВ «Зооцентр» виконує програму регуляції чисельності безпритульних тварин шляхом їх біостерилізації, після чого тварин знов повертають на вулиці міста.
Метою нашого проекту є поступове зменшення кількості безпритульних тварин на вулицях міста. Створення у місті мережі міні-притулків сприятиме досягненню цієї мети. Передбачається поступове вилучення тварин з вулиць міста, обробка їх від екто та ендопаразитів, лікування при потребі, вакцинація, соціалізація та прилаштування.
Доцільність створення мережі міні-притулків у межах міста у тому, щоб зробити їх максимально доступними для усіх громадян Тернополя. Кожен бажаючий матиме змогу прийти і вибрати собі тварину, отримати консультацію ветеринара, кінолога.
Під реалізацію проекту пропонуємо виділити в безоплатне користування комунальні території на масивах: Сонячний (господарські двори і бокси по вул. Спортивна КОМЕНЕРГОТЕРНОПІЛЬ, вул. Тарнавського навпроти технічного коледжу, промислові зони біля ТРЦ "Подоляни", фарфорового заводу, комбайнового заводу), Східний (господарські двори і бокси по вул. Лесі Українки, промислові зони по вул. Гайова).
Кошти, виділені на проект, плануєм спрямувати на створення та облаштування мережі міні-притулків та оглядово-маніпуляційного боксу. Утримання притулку здійснюватиметься за рахунок пожертв громадян, за підтримки благодійних фондів та організацій.
В рамках проекту проводитимуться інформативні заходи для досягнення безпечного співіснування людей і тварин у місті. Притулки будуть доступні для відвідування дітьми, що сприятиме розвитку у дітей відповідальності, гуманності та вміння поводитись з тваринами. Також матимуть змогу спілкуватись з тваринами діти з особливими потребами, що позитивно впливає на їх психоемоційний стан. До безпосереднього контакту з відвідувачами допускатимуться лише здорові тварини, які пройшли обробку від паразитів, вакциновані та соціалізовані в присутності психолога та кінолога. Для контролю за станом утримуваних тварин на території міні-притулків передбачено облаштування оглядово-маніпуляційного боксу.
Проект може бути корисним і власникам собак та котів. Міні-притулки можуть бути використані як бюро знахідок для загублених тварин. Громадяни, які знайшли загублену тварину, зможуть привести її на притулок. Крім того, планується чіпування тварин та внесення до єдиної бази чіпованих тварин.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Таким чином проект корисний для усіх громадян Тернополя, зокрема, для власників тварин, для дітей різного віку та дітей з особливими потребами.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Створення мережі міні-притулків у Тернополі допоможе поступово зменшити кількість безпритульних тварин на вулицях міста, що зробить його більш безпечним для громадян.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління житлово-комунального господарства