Університет 3-го віку Брав участь

Доданий
28.09.2018
Номер
32
Соціальний захист

Проект спрямований на організацію та створення майданчика для спілкування й саморозвитку людей похилого віку, залучення їх до культурного, мистецького, духовного життя міста, надання можливості здобувати нові навички. Оновлений центр стане мистецькою платформою для громади Тернополя.

Автор проєкту
Олексій
Олексій Шейка
Бюджет
1 436 546 грн
Розрахунок бюджету
Район
Сонячний
Адреса
просп. Злуки, 45, Тернопіль

Опис

Опис проекту

Проект буде реалізований на базі КП «Тернопільський центр дозвілля та молодіжних ініціатив ім. Довженка» яка є будівлею соціального призначення, що знаходиться у густонаселеному мікрорайоні міста та здатна забезпечити реалізацію потреб та інтересів населення різних вікових категорій.
Проект спрямований на організацію та створення майданчика для спілкування й саморозвитку людей похилого віку, залучення їх до культурного, мистецького, духовного життя міста, надання можливості здобувати нові навички, реалізовувати давні мрії, подорожувати.
Проект також є можливістю проявити себе небайдужим людям, які прагнуть брати і беруть активну участь у житті міста. Він - відповідь на суспільний запит щодо залучення креативних, амбітних людей з чистою репутацією до розв’язання проблем державного рівня, адже Україна входить до тридцяти найбільш старих країн світу.
Також оновлений центр стане мистецьким майданчиком для творчих колективів, а саме: Комунальна установа початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Тернопільська музична школа №2 ім. М. Вербицького», Комунальна установа початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Тернопільська художня школа ім. М. Бойчука», Комунальний заклад «Центр дитячої творчості», Бібліотека-музей національної ляльки, Музей-бібліотека «Коронація слова» та інші і охопить близько 60 тисяч мешканців масивів «Сонячний» та «Східний» м. Тернополя.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Проект розрахований на різні вікові категорії тернополян та різного роду зайнятості. До участі в ньому також будуть залучені соціально незахищені верстви населення, діти з особливими потребами, воїни АТО.

Проблема

З кожним роком росте бажання серед населення ставати соціально активними та відповідальними. Зі змінами в суспільстві, змінюються і потреби. Кожна вікова група у пошуках самореалізації, потреба у соціалізації, спілкуванні, в допомозі одне одному, бажання поділитись власним досвідом. Зокрема реалізацією та проведенням проектів даного напрямку стимулювали до активних дій громадськості.
2 жовтня 2017 року в КП «ТЦДМІ ім. Довженка» з нагоди Дня людей похилого віку відбулось відзначення цієї події, що і стало поштовхом в створенні соціальної ініціативи «Єднання поколінь».
Дана ініціатива за рік своєї діяльності об’єднала велику кількість соціально активних людей різних вікових категорій нашого міста. Зокрема відкрила нові горизонти для самореалізації кожної особи. Адже даний проект відбувається в КП «ТЦДМІ ім. Довженка» регулярно 2 рази в тиждень за участю відомих постатей.Але матеріально технічна база приміщення є застаріла, і її потрібно оновлювати відповідно до сучасних стандартів.

Мета проекту

Шляхом реалізації проекту, створити належні умови для подальшої діяльності та розвитку соціальної ініціативи «Єднання поколінь». А також сучасні умови для організації та проведення різних проектів, заходів тощо для активних мешканців громади, громадських об’єднань та інших формувань.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Соціальна ініціатива “Єднання поколінь” стане платформою для спілкування й саморозвитку людей похилого віку, обміну їх досвідом із підростаючим поколінням, можливістю реалізувати свої таланти, здобути нові навички, здійснити мрії, сприятиме налагодженню діалогу й взаєморозуміння між поколіннями.

План заходів з реалізації проекту

1. Закупівля та встановлення необхідно обладнання та матеріально-технічної бази, а саме: звуко-технічного та сценічного обладнання, закупівля та встановлення крісел, встановлення енергоефективного опалення;
3. Запуск освітньої панелі (здобування знань у галузях медицини, соціальної сфера, ІТ)
4. Подорожі.
5. Організація руханок, танцювального майданчика, заснування клубу побачень й тихих ігор.
6. Організація та проведення майстер-класів із залученням кваліфікованих та відомих митців.
7. Організація кінопоказів, читань, мистецьких заходів.
8. Створення скарбнички мудрості та їх презентація тернополянам.