БЗЗ терапія для дітей міста та області Відхилений

Доданий
30.09.2018
Номер
96
Охорона здоров'я

Придбання медичного комплексу «Амбліокор ТМ», що працює за принципом біологічного зворотного зв'язку.
Біологічно Зворотній Зв'язок (БЗЗ) – це сучасна лікувально-оздоровча система психофізіологічного тренінгу та корекції різноманітних функціональних розладів при широкому спектрі захворювань нервової, опорно-рухової та серцево-судинної систем організму, а також при психоемоційних розладах.

Автор проєкту
Бюджет
1 008 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Сонячний
Адреса
вул. Сахарова Андрія Академіка (Радянської Конституції), 2, Тернопіль

Опис

Опис проекту

Щороку на базі Тернопільської обласної дитячої лікарні проходять лікування близько 15 тис. дітей міста Тернополя та Тернопільської області. Значна частина маленьких пацієнтів мають серйозні порушення стану здоров'я внаслідок вроджених вад, травм та перенесених захворювань. Особливо складним процес реабілітації є у дітей із порушенням нервової, опорно-рухової та сечостатевої системи. Адже головним органом у керуванні усіх систем та функцій людини є головний мозок. Використовуючи ресурси центральної нервової системи можна навчити дитячий організм, що формується, працювати належним чином.
Новітнім методом реабілітації та відновлення організму, ефективність якого підтверджена світовою медичною спільнотою – є БЗЗ терапія на основі біологічно зворотного зв'язку. Цей метод використовує досягнення сучасної нейрофізіології: електрокардіограму (ЕКГ) електроенцефалограму (ЕЕГ), електроміографію (ЕМГ) і безліч інших показників.
БЗЗ терапія передбачає тренінговий курс 15-20 сеансів. Тривалість кожного сеансу менше години. Процедура тренінгу виглядає наступним чином. На дитину, що тренується, одягають електрофізіологічні датчики, відповідні тим фізіологічним показникам, якими потрібно навчитися керувати. Спеціаліст налаштовує комп'ютерну програму так, щоб дитина отримувала зворотній зв'язок про свої фізіологічні показники в доступній для неї формі, наприклад, у формі зображення (мультику, фільму) або звуку. Завдання дитини при цьому – спостерігати за змінами свого стану і постаратися зробити так, щоб показники, що тренуються змінилися в бажану сторону (наприклад, знизилася частота пульсу, потеплішали руки, розслабилися м'язи, зросла частка ритмів мозку, пов'язаних з релаксацією).
Метод БЗЗ-терапії не має побічних ефектів і практично не має протипоказань. При проведенні тренінгів на основі біологічно зворотнього зв'язку відновлюється нейродинамічний баланс регуляторних систем і відбувається реконструкція нейронних систем.
Дієвість методу досить висока, навики здобуті під час БЗЗ тренувань зберігаються на все життя.
Діти міста Тернополя та області після перенесених нейрохірургічних, ортопедичних, урологічних та гінекологічних операцій, мають функціональні розлади нервової, опорно-рухової та сечо-статевої систем організму.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Діти міста Тернополя та Тернопільської області після перенесених нейрохірургічних, ортопедичних, урологічних та гінекологічних операцій, мають функціональні розлади нервової, опорно-рухової та сечо-статевої систем організму.

Проблема

Діти із порушенням нервової, опорно-рухової, сечо-статевої системи, а також після перенесених хірургічних операцій потребують новітніх методів реабілітації для відновлення функцій організму.
Використовуючи ресурси центральної нервової системи можна навчити дитячий організм, що формується, працювати належним чином.
Новітнім методом реабілітації та відновлення організму, ефективність якого підтверджена світовою медичною спільнотою – є БЗЗ терапія на основі біологічно зворотного зв'язку.

Мета проекту

Лікувально-реабілітаціні заходи на основі біологічно зворотного зв'язку - це немедикаментозне лікування, яке призначене навчити пацієнта ефективно контролювати мимовільні процеси організму (напругу м'язів, кров'яний тиск, роботу сфінктерів тощо). Головна ідея БЗЗ терапії полягає у тому, що дитина, володіючи правильною технікою, здатна самостійно зміцнити своє здоров’я.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Проведення лікувально-реабілітаційних та профілактичних заходів за допомогою БЗЗ терапії задля відновлення втрачених або порушених функцій організму дітей, що мають розлади нервової, опорно-рухової та сечо-статевої систем.
У результаті пройдених тренінгових занять, діти зможуть здобути техніки управління своїм організмом, відновити порушенні функції. А це в свою чергу, сприятиме покращенню стану усього організму, дозволить дітям бути активними учасниками суспільного життя.

План заходів з реалізації проекту

Придбання та встановлення комплексів БЗЗ терапії, навчання лікарів.